Hledej
Hledej

6+1 rodinný dům s plochou střechou

Přiznám se, že mám slabost pro domy s plochou střechou. Jistě, mají své nevýhody, ale přízemní dům ve mě vzbuzuje dojem určité útulnosti. Když občas jezdím autem, rád takové domy sleduji a kochám se. Jednou bych totiž takový bral na důchod. A tak mě napadlo podívat se, jaké jsou domy v tomto stylu na trhu nyní a záměrně jsem si vybral spíše menší domy.

Bob

Začnu s tím nejmenším bydlením. Pokud máte vlastní pozemek, jste už sami nebo v páru a ne úplně nejmladší, nemusíte chtít velký dům. A přesně sem cílí i rodinný dům Bob od firmy STAVEBNICE RD, s.r.o. Dispozičně jde o 2+kk s užitkovou plochou 47,3 metru čtverečných. Obytné místnosti jsou ložnice s plochou 14 metrů a obývací pokoj s kuchyňským koutem, který zabírá plochu 20,3 metru. Kromě koupelny je k dispozici ještě šatna s plochou 4,3 m2.

Bohatším rodinám lze Boba doporučit na zahradu jako dům pro hosty.

Rohe 98

Rohe 98 je dřevostavba od známé značky RD Rýmařov. Na takřka čtvercovém půdorysu o rozměrech 10,44 x 9,51 metrů nabídne 4+1 s podlahovou plochou 83,19 m2.  Se zastřešeným garážovým stáním se pak plocha zvětší na skoro 120 metrů.

Pro teplejší části roku dům nepostrádá ani terasu. A proč se mi líbí?

Konstrukcí a prostorem jde až na dřeň, neplýtvá místem a díky tomu se dá pořídit za rozumný peníz. Jako u všech domů s plochou střechou (a bez podsklepení) musíte počítat s tím, jak vyřešíte úložní prostory. Jednoduchá konstrukce je úsporná, co se týká provozních nákladů.

K mání je za necelých 2,4 milionu korun.

Minerva 1

Výrazně větší dům je pak Minerva 1 od firmy Hoffmann. Jde vlastně o stavebnici ze systému VELOX. Zastavěná plocha je 144 metrů. Cena stavebnice bez DPH je 433 500,- Kč.

Bungalov Gema

Gema si můžete pořídit jako dřevostavbu nebo zděný dům v provedení 4+1 nebo 4+kk. Užitná plocha domu je slušných 118 metrů čtverečných. Domů vévodí obývací pokoj s plochou takřka 30 metrů. Nechybí ani menší zastřešená terasa. Střecha je izolovaná modifikovaným asfaltovým pásem.

Cenově se pohybujeme – bez základové desky – mezi 3 miliony za dřevostavbu, či 3,1 miliony za zděný dům. Ovšem cena neobsahuje základovou desku.

Laguna 121

Dům od firmy Atrium je 5+kk bungalov. Zajímavý je spojením každého pokoje s okolím díky francouzskému oknu. Obývací pokoj je dle současných trendů spojený v jeden celek s kuchyní a jídelnou.

Stavba je ze dřeva a využívá technologii Difutech. Kompletně vybavený dům vás přijde na 3 335 900,- Kč včetně DPH.

Výběr domů online?

Při projíždění nabídek mi hodně věcí chybělo. Většina webů má docela málo obrázků k domů, hlavně těch reálných, nafocených po dokončení. A když už fotky jsou, nejsou moc povedené. Firmy také leckdy ignorují trend videa. Ale chápu, že cílem je asi dostat potenciálního zákazníka do osobního kontaktu s prodejcem, a proto chybí v nabídkách více detailů.

Úvodní obrázek k domu Rohe 98 pochází z webu https://www.modernedomy.sk.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
Autor:
Jarek Spáčil
Diskuse a zkušenosti

Menu