Projekt „refresh_morava“ od ID_arch

Podívejte se, jak dopadla rekonstrukce starého domu v podání studia ID_arch (Ivana Dombková a Rostislav Černík). Styl a materiály kladou důraz na světlo, přírodní původ je velmi decentní kombinace barev.

Součástí rekonstrukce byla i nová přístavba. V ní je nově velmi prostorná kuchyně s jídelnou a třemi ložnicemi. Ccelá přístavba komunikuje s okolní zelení i přes obytnou zimní zahradu a připojenou terasu.

V původním objektu jsou pak dvě ložnice, pracovna, šatna i koupelna.

Důvodem rekonstrukce byla hlavně změna rodinné situace majitelů. Děti vyrostly, odstěhovaly se majitelé si s ohledem na svůj věk přáli jiné uspořádání. Ale tak, aby i návštěvy měly kde složit hlavu.

Při přestavbě došlo i na zvětšení oken a snížení parapetů, aby vnitřní prostor usnadil propojení s tím vnějším. Prosklená je i část příček v domě, aby světlu v jeho cestě bránilo minimum překážek.

Kromě zimní zahrady nabízí vnější prostor i altán, který je neoblíbenějším místem majitelů.

Zdroj: https://www.id-arch.cz/refresh_morava/

We will be happy to hear your thoughts

Komentujte

Obydlíčko
Logo